Home

Achtergrond 10 reacties

Verzet tegen randmeer Wieringen zwelt aan

Een brede coalitie van Noord-Hollandse natuur- en landbouworganisaties heeft een tweede brandbrief tegen het geplande Wieringerrandmeer gestuurd aan minister Jacqueline Cramer van Vrom.

De coalitie hoopt de planvorming te stoppen. Want, zo zegt woordvoerder Bart Lankester van coalitie het Wierings Beraad: "er is geen noodzaak voor het meer en het draagvlak ontbreekt".

Tot medio maart moet in de gemeente Wieringen en in de provincie Noord-Holland verdere besluitvorming plaatsvinden over het randmeer. Volgens Lankester wil bijna niemand in de Wieringermeer dat land onder water wordt gezet.

"Van de 30 boeren in het gebied willen er 28 doorgaan. Voor waterberging is het niet nodig, want dat kan ook anders worden geregeld, heeft het hoogheemraadschap gezegd en vanuit landschappelijk oogpunt is er ook heel veel tegen te zeggen, maar de planvormers denderen door", zegt Lankester.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Just Me

  Goed zo allemaal,
  Hou ze tegen. Veel succes in jullie strijd. Geef goed veel tegen gas.
  Zorg er voor dat het land van de boeren niet in handen van Hiemstra of Weel komt. Anders zorgen zij er wel voor dat de plannen zowiezo doorgaan dan kun je schreeuwen, regelen lobbyen enzo. wat je wilt maar zij hebben zich zo omhoog gelikt bij alle instanties dat er niets tegen te beginnen is.

 • no-profile-image

  gert

  de VN hebben de noodklok geluid voor dreigende voedselschaarste,maar in nederland zijn ze blijkbaar doof

 • no-profile-image

  Martha Prudon

  Wat mij verwondert is dat men weet dt bomen goed zijn en ze neer maaien voor wat huizen en een ondiepe poel met water die alleen maar voor ratten en muggen overlast gaan geven.
  Nu leven in dat gebied nog aparte vogels als hop en de ijsvogel en men gaat rustig door met huizen plannen en een bagger depot bij de oorspronkelijk bewoners te plaatsen .Zet dat baggerdepot dan bij die nieuwe woningen die er geplant worden .
  Die mensen weten dan want ze kopen : Een huis bij het depot en confronteer niet mensen die er al 30 / 40 jaar wonen met een depot voor hun huis.

 • no-profile-image

  mark

  Waar ken ik dat van, oh ja, voor oostvaarderswold streefde men ook naar draagvlak, het blijkt echter dat de bezitters/beheerders van de grond daarin niet gekend hoeven te worden. Schandalig in deze tijden van voedselschaarste.

 • no-profile-image

  vroegindeweij

  ut probleem is, als ze met de geldbudel rinkellen dan gaan de meeste boeren overstag,en ik zeg niet dat ze niet gelijk hebben, want met boeren kan je niks verdienen, daar zorgt onze regering wel voor. dus wieringermeer boeren/ lanbouwers houw je rug recht en niet verkopen, en er moet een orgaan of organisatie komen die de amtenaren tegen kan houden.
  ik wens u succes in uw strijd tegen deze z.g. natuur hobby-isten.

 • no-profile-image

  M. J. Poot

  Is het niet een beetje van de zotte dat men overweegt land onder water te zetten terwijl er een plan is om voor de kust weer een eiland te creeeren?

 • no-profile-image

  geen woorden voor

  Belachelijk, straks moeten er hier verwerkende bedrijven en aanverwante bedrijven van de landbouw gaan stoppen om dat het areaal zo te klein wordt.
  Maar ja in Brazilie kappen ze nog wel een paar miljoen bomen.

 • no-profile-image

  Albert Kooijman

  Als mijn grootvader en overgrootvader nog geleefd had dan zouden zij een ieder die dit snode plan ten uitvoer wil brengen met paard en wagen van het eiland jagen. Opa Jannes Bosker en Ab Kooijman zouden dat beslist gedaan hebben om hun land te beschermen tegen geldwolven

 • no-profile-image

  Oldtimer

  Balkje Balkje toch...
  Goede grond wordt opgeofferd... net zoals de boeren..
  Een nieuw eiland voor de kust, wat kost dat aan energie...
  Balkje Balkje toch...
  Of wil Marianne T er een grote vissenkom van maken???
  Niet allen P de V, Joran en Patrick zijn het spoor bijster maar de PM en zijn gevolg ook?
  Het land is redeloos, raakt grondloos en de mensen boos...
  Balkje Balkje toch

 • no-profile-image

  Arno

  Gezien de nieuwe regelgeving en allehande zotte plannen die bedacht worden kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat de nederlandse bevolking voor 85% uit ambtenaren bestaat.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.