Home

Achtergrond 144 x bekeken

Vertrek EU-commissaris gezondheid verwacht

De Europees commissaris voor gezondheid, de Cyprioot Markos Kyprianou, legt zijn functie waarschijnlijk neer.

Hij wordt minister van Buitenlandse Zaken in Cyprus, verwachten bronnen rond Kyprianou. De commissaris lanceerde een stevige EU-aanpak van roken, overmatig drinken en zwaarlijvigheid van Europeanen. Kyprianou zou de eerste zijn van de huidige Europese Commissie die tussentijds vertrekt.

VVD-Europarlementslid Jules Maaten noemt een voortijdig afscheid ”rampzalig voor het gezondheidsbeleid in Europa. We zitten midden in de behandeling van voorstellen voor de tabakswet, orgaandonatie en betere voedingsetiketten.”

Maaten vreest dat de plannen verzanden als een opvolger ze moet overnemen. De ambtstermijn van de Europese Commissie loopt namelijk eind 2009 af: ”Deze Commissie blinkt toch al niet uit in wetgeving. Als commissarissen dan ook nog eens vertrekken in hun laatste jaar, wordt het helemaal een lachertje.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.