Home

Achtergrond 200 x bekeken 3 reacties

Verkleining Natura-gebied eist altijd compensatie

Verkleining van een Natura 2000-gebied moet altijd worden gecompenseerd door verruiming van een ander gebied. Dat hebben ambtenaren van LNV in een uitleg aan de Tweede Kamer gezegd.

Nederland mag niets afdoen aan de nationale doelstelling voor Natura 2000 die in Brussel is aangemeld. Als van een natuurgebied de begrenzing wordt ingeperkt omdat de consequenties voor de landbouw anders te ernstig zijn, moet de begrenzing van een ander gebied worden verruimd. Nederland kan de totale oppervlakte Natura-gebieden dus niet verkleinen.

Dat zeiden ambtenaren van het ministerie van LNV in een technische uitleg over de gang van zaken bij de aanwijzing van deze natuurgebieden en het opstellen van beheerplannen. Volgende week voert de Kamer daar een debat over met de minister van LNV.

Uit de vragen van Kamerleden aan de ambtenaren viel op te maken dat zij de procedures rondom te totstandkoming van Natura 2000-gebieden gecompliceerd vinden. "Het is inderdaad een ingewikkeld proces", erkende Anita Wouters, directeur-generaal van LNV.

Lees ook: Provincies vrezen afname draagvlak natuur

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Freek

  Hier blijkt dus uit dat het geen zier uitmaakt wat de kamer van de "nu" gepresenteerde plannen vind, ze zijn allang door Veerman in Brussel ingeleverd en zijn dus al definitief........

 • no-profile-image

  gert

  het is dus een wurgcontract , de ambtenaren zijn de baas en de boeren zijn het slachtoffer,je reinste dictatuur !

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ja ingewikkeld , een hardwerkend mens heeft geen tijd om zich hierin te verdiepen. De milieu taliban weet wel hoe ze het aan moeten pakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.