Home

Achtergrond

'Verklaring Joran sluit aan op politieonderzoek'

De Arubaanse oud-politiecommissaris Gerold Dompig, die tot mei 2006 een tijd lang de zaak-Holloway leidde, vindt dat de bekentenis van Joran van der Sloot aansluit op het politieonderzoek.

”Geen verklaring van hem is zuiver, maar als de rode draad gevolgd wordt is er wat voor te zeggen. We zijn hem 40 tot 50 minuten kwijt in het onderzoek, nadat hij Natalee Holloway had verlaten bij het strand. Omdat de locatie van zijn mobiele telefoon niet te traceren was, wat altijd kan, zit er een gat in de tijdslijn. Misschien omdat hij op het water was.”

Dompig had wel verwacht dat de onderzoeksrechter een arrestatiebevel voor Joran van der Sloot zou toekennen. ”Nu moeten ze zonder Joran de zaak onderzoeken. Een beroep tegen de beslissing zal niets uithalen. Het was een formele toetsing en niet een inhoudelijke, blijkbaar is zijn verklaring onvoldoende materiaal.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.