Home

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

Verburg blij met "gezaghebbende" mega-adviezen

Het rapport van vier adviesorganisaties over megastallen "kan veel kou uit de lucht halen'', als het gaat om de vrees voor dit soort grootschalige (pluim)veehouderij.

Minister Verburg is blij met de adviezen en rapporten over megastallen van vier "gezaghebbende" instituten en raden.

"Ze zijn een contragewicht tegen alle emoties die megabedrijven opwekken", zei de minister dinsdagavond tegen journalisten. "De feiten zijn nu helder in kaart gebracht."

De rapportages stellen ook gemeenten en provincies in staat besluiten te nemen op basis van gewogen argumenten, vindt Verburg. Ze gaat er van uit dat de rapporten terecht komen bij gemeenten en provincies, hoewel ze dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer zijn aangeboden.

De rapporten zullen naar verwachting geen aanleiding geven om vanuit Den Haag nog weer nieuwe aanwijzingen te geven hoe de andere overheden de vestiging van megestallen moeten beoordelen. Verburg benadrukt wel dat haar ministerie klaar staat om deze ondersteuning en advies te geven.

Over de gesignaleerde toename van het gebruik van antibiotica –een risico voor de volksgezondheid- zegt ze dat dit probleem niet specifiek gerelateerd is aan megabedrijven. De minister heeft al acties in gang gezet om het gebruik hiervan op alle bedrijven terug te dringen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    schreuder adviseurs

    Wat een verademing !
    Eindelijk voor het eerst sinds 15 jaar een rapport dat balans brengt in dierenwelzijn, milieu en ruimtelijke ordening.
    Tegenwicht tegen de doorgeslagen berichten vanuit de PDD.

Of registreer je om te kunnen reageren.