Home

Achtergrond 213 x bekeken

Verantwoording EU-uitgaven: landbouw loopt voorop

Nederland verantwoordt de besteding van Europese landbouwgelden goed. Bij controles treden weinig gebreken aan het licht.

Dat concludeert de Algemene Rekenkamer (ARK) in het EU-trendrapport 2008. Daarin zijn de bestedingen - en de verantwoording daarvan - in het jaar 2006 onder de loep genomen.

Nederland heeft vorig jaar als eerste EU-land een zogeheten lidstaatverklaring afgegeven (over 2006). Daarin legt de minister van financiën verantwoording af over beheer en rechtmatige besteding van Europese gelden.

Deze eerste verklaring had, net als die over 2007, enkel betrekking op de landbouwsubsidies. Over 2008 wil Nederland ook de besteding van geld uit de Europese structuur- en visserijfondsen meenemen. Denemarken, Zweden en Groot-Brittannië werken ook aan een lidstaatverklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.