Home

Achtergrond

Veel onduidelijkheid over verpakkingenbelasting

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de verpakkingenbelasting die op 1 januari van dit jaar is ingevoerd.

Dat bleek tijdens de commissievergadering Boomkwekerijproducten van het Productschap Tuinbouw (PT) vorige week donderdag.

Anthos-secretaris Matthijs Mesken stelde dat het voor 2008 te laat is om de regelgeving aan te passen, aangezien deze al in de wet vast ligt. Wel riep hij op om als sector gezamenlijk naar de Belastingdienst te stappen om de problemen aan te kaarten.

NBvB-secretaris John Janssen merkte op dat de huidige wet ruimte biedt voor verschillende interpretaties. Zo is niet duidelijk of voor zogenoemde indirecte export moet worden betaald. Ook over de definitie van wat wel en niet als verpakking wordt gezien, bestaat onduidelijkheid. Verder is niet helder of er belasting moet worden betaald over potten, etiketten, stokken en kluiten.

De verschillende sectoren in de tuinbouw moeten volgens de NBvB en Anthos samen optrekken om afspraken te maken over de verpakkingenbelasting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.