Home

Achtergrond 217 x bekeken

Veel Fransen kopen bloemen voor Valentijn

Ruim de helft van de Fransen wil zijn of haar geliefde met een Valentijnscadeau verrassen.

Bloemen zijn daarbij favoriet, zo blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

Britten, Nederlanders en Duitsers zijn wat minder enthousiast. Van de Duitsers en Britten zijn respectievelijk 45 en 42 procent van plan iets voor Valentijn te kopen. Slechts eenderde van de Nederlanders wil zijn of haar geliefde verrassen.

Uit het onderzoek blijkt dat Duitsers en Fransen het liefst bloemen kopen. Nederlanders en Britten kopen liever een valentijnskaart, bloemen komen bij hen op de tweede plaats. Zeven procent van de Fransen en Duitsers en drie procent van de Nederlanders en Britten zijn van plan een plant te kopen voor Valentijnsdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.