Home

Achtergrond 457 x bekeken

Veehouders laten massaal testen op bluetongue

De introductie van de nieuwe bluetongue-tankmelktest, drie weken geleden, heeft veel aanvragen opgeleverd.

Dit meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Meer dan 5.000 melkveehouders hebben de GD gevraagd de besmettingsgraad van hun veestapel te bepalen. Dagelijk komen er volgens de GD zo’n 300 tot 350 nieuwe aanvragen binnen. De mate van besmetting is te bepalen door het meten van de hoeveelheid afweerstoffen tegen bluetongue in het melkmonster.

Weinig afweerstoffen betekent dat de veestapel onvoldoende is beschermd. De GD raad deze bedrijven sterk aan om te enten. De uitkomst van de test is een maat voor de entstrategie en het inschatten van het risico om besmetting in de zomermaanden.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.