Home

Achtergrond 298 x bekeken 18 reacties

Veehouder opnieuw in de fout

Een veehouder uit de omgeving van Haarlem krijgt waarschijnlijk een forse boete omdat hij zich opnieuw schuldig heeft gemaakt aan slechte verzorging en huisvesting van runderen.

De Algemene Inspectiedienst AID nam gisteren 34 stuks slachtvee in beslag op het bedrijf van de man, tegen wie eind 2006 ook al eens proces-verbaal werd opgemaakt wegens een soortgelijk incident.

"We hielden deze veehouder extra in de gaten sinds het vorige incident'', zei een woordvoerder van de AID vandaag. "Hij is de afgelopen tijd een aantal keer aangesproken op zijn gedrag. Uiteindelijk hebben we opnieuw ingegrepen.''

De in beslag genomen dieren beschikten niet over een droge ligplaats, drie dieren kampten met een uierontsteking en over het terrein lag een grote hoeveelheid mest verspreid. De runderen kregen ook onvoldoende water.

Alle dieren zijn overgebracht naar een opvangadres, waar ze onder behandeling en verzorging staan van een dierenarts. Tegen de rundveehouder is proces-verbaal opgemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Jawohl ja, Die Algemeine Inspektions Dienst.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Ook ik krijg een brok in mijn keel van medelijden met deze boer. Ik vermoed ocharme dat deze man het slachtoffer is van mishandeling in zijn kinderjaren. Ik vermoed dat hij toen ook te weinig te eten en te drinken heeft gehad en dat hij vele nachten heeft moeten doorbrengen tussen zijn uit angst voor represailles bevuilde lakens.

  Daarom denk ik inderdaad dat hier intesieve begeleiding door het RIAGG bijvoorbeeld op zijn plaats zou zijn.

  Ondertussen kunnen ze zijn veestapel tijdelijk uit huis plaatsen, onder de ophoede van een toeziend voogd.

  Hij krijgt uiteraard wel bezoekrecht en in een keer per 14 dagen mogen de kalveren weer bij hem een weekend verblijven.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Helaas vindt ik het nodig om weer hierop te reageren.
  Niemand van ons weet waar die over praat. Het is een zeer beknopte verslaggeving van een actie van de aid bij een recidivist. Niemand houdt dieren om ze te verwaarlozen. Meer achtergrond graag voor u oordeelt. Gewoon hem zijn werk ontnemen vindt ik erg kort door de bocht. Vraag naar de man zijn persoonlijke omstandigheden, Misschien loopt hij wel het nodige te doen aan zijn beesten met 40 graden koorts. een aid-er zou dan gewoon onder de wol kruipen. Iemand met vee en zonder hulp gaat meestal door tot hij werkelijk neervalt, tenzij alkohol in het spel is. en ook dan is dat vaak een troost zoeken in de ellende waarin hij/zij verkeert. denk mee in zo'n situatie en help die persoon, niet door te veroordelen, want daardoor raakt hij/zij alleen maar verder in isolement.

 • no-profile-image

  miltie

  A.I.D. nu op naar de OOSTvaarderplassen en net zo de eigenaars behandelen als die FOUTE boer ;en een houders verbod;;

 • no-profile-image

  Peter

  Weer in inval van de Algemene Inbecielen Dienst bij een boer. Deze viel in herhaling. Is het bij deze botte overheidsdienst (AID) niet eens een keer een lichtje gaan branden welke achtergronden meespelen of laat men het verder over aan de geilbeluste media.
  Die weten wel hoe ze het naar buiten brengen. Veroordeelt ben je hier in Nederland toch al

 • no-profile-image

  melkveehouder

  bij mij in de buurt is er een zelfde soort geval. Er is al verschillende keren aangifte gedaan maar er gebeurt niets aan, schandalig!!!!!!

 • no-profile-image

  José

  Deze man na herhaalde waarschuwingen
  een verbod geven op houden van dieren

 • no-profile-image

  Burke

  Wat is er toch mis met deze boer, je kunt wel van alles zeggen maar de achtergrond van dit soort misstanden kennen wij niet , dus niet te makkelijk oordelen.
  Een fikse boete is vaak niet redelijk want hij zal er toch niet het meeste aan verdienen, gewoon zijn werk ontnemen en de locatie volledig sluiten. Deze mensen zien het vaak toch al niet meer zitten.

 • no-profile-image

  gj

  Mee eens, maar dan ook al die Natuur organisaties die hun vee in de natuurgebieden niet goed verzorgen en laten verhongeren gelijk behandelen.

 • no-profile-image

  marion

  Mee eens dat de veehouder in kwestie waarschijnlijk een probleem heeft en geholpen moet worden.
  Maar ik heb er geen respect voor als iemand niet goed voor zijn vee zorgt, zeker als ie in herhaling valt. Als je veehouder bent, heb je een grote verantwoordelijkheid. Als je die niet aankunt, vind ik het terecht dat je geen vee meer mag houden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  We constateren steeds weer dat sommigen onder ons er niet in slagen het vee naar behoren te verzorgen. Wat hiervan dan de achterliggende reden is laat ik in het midden. We wijzen allemaal maar wat graag naar deze mensen dat ze het niet goed doen, maar het raakt de hele sector. Graag niet wijzen, maar kom met concrete voorstellen tot vermindering van de fenomeen. Als voorbeeld: als de AID constateert dat er dieren ondermaats verzorgt worden, moet er een sanctie worden opgelegd. Dit hoeft niet per se in de vorm van een boete, maar wel in een vorm als toezicht (maandelijks bezoek van de dierenarts). Zodoende zal het niet zo snel weer uit de hand lopen, verwacht ik.
  Echter er zijn natuurlijk veel meer oplossingen mogelijk, voor dit soort gevallen.

 • no-profile-image

  r.v.

  fijn zulke lui... 1 zon klojo haalt de opini van de gehele sector weer naar beneden! ze zouden dat soort boeren direct al het vee af moeten nemen! en er ok voor zorgen dat ze niet weer opnieuw kunnen beginnen!

 • no-profile-image

  gli

  Mogelijk heeft de man psychische of lichamelijke problemen. Alleen wanneer hij doelbewust de dieren verwaarloost is een boete en zelfs de sluiting van zijn bedrijf op zijn plaats. Anders moet een dergelijk bedrijf geholpen worden door 1. De dieren op een goede manier te verzorgen.
  2.De boer op een goede manier te begeleiden/verzorgen/verplegen.
  3. Overwegen hoe een en ander financieel tot een oplossing moet worden gebracht.
  Zo hoort de AID in samenwerking met humanitaire, veterinaire en gemeentelijke instanties te handelen.
  Inderdaad mogen dieren niet de dupe worden van menselijk falen. Ze moeten normaal, d.w.z. zoals door weldenkende mensen/instanties algemeen aanvaardbaar wordt geacht, te worden behandeld en verzorgd.

 • no-profile-image

  ricardo

  waren er koeien verhongert of verdorst,niets van gelezen,hoe zo slecht verzorgt kijk eens naar derde wereldlanden dan is nederlands vee toch honderd maal beter af !!!!!!!

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Het doet me echt deugd dat er meer gelijk gestemden zijn .
  Met dit soort van denken zijn we beiden mens en dier meer geholpen dan enkel maar met het wijzende vingertje, wat je helaas in deze mailingen maar al te vaak ziet terugkomen. dank u

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Toch wel schrikbaarend 3 koeien met uierontstkeking!!? Als Bij mij het inslaat dan zijn er ook makkelijk 3 of meer en ik melk 10000 liter in 305 dagen. En de boxen nat en te weinig drinkwater? Ik kan er weinig mee. Denk dat die man hulp nodig heeft en vooral niet de complete media op zijn dak.

 • no-profile-image

  boerenverstand

  Je kunt nog zoveel goodwil kweken maar imago is is net als een vooroordeel.
  Einstein zei eens:""het is gemakkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel te doorbreken.""
  Dus dit bericht treft ons allen als veehouders.Dus het is een boerenbelang om een boerenbemiddelaar met macht die deze zaken kan regelen zonder persbericht van een echte AID. Dit is smullen voor een overheid(dienaren) met de vele regels.Boeren gaan dan nog eens bij de keukentafel collega's met de vinger nawijzen.Maar drie vingers wijzen naar hun zelf.Dus imago is niet in waarde uit te drukken.
  Dus ga eens met boerenverstand denken""was habe ich gemacht""

 • no-profile-image

  gert

  vast een boer met psychise of priveproblemen ,dus eerst een vertrouwenspersoon op die boer afsturen

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.