Home

Achtergrond 421 x bekeken

Van mest tot mestkorrel in 24 uur

Het unieke aan de mestverwerkingsinstallatie van ORGAplus in het Overijsselse De Krim is dat in 24 uur mest wordt verwerkt tot organische mestkorrels.

De organische mestkorrels vallen niet onder de noemer compost, vanwege de dierlijke herkomst en omdat wettelijk een composteringsproces minimaal 3 weken duurt. Bij de installatie van ORGAplus is die tijdsduur teruggebracht tot 24 uur. Er is wel een aanvraag in voorbereiding om ORGAplus meststoffen uit de beperkingen voor dierlijke mest te halen en te plaatsen onder de bepalingen voor kunstmest, met behoud van de werkingscoëfficient voor stikstof van 50 procent.

De installatie verwerkt hoofdzakelijk kippen- en paardenmest vermengd met allerlei andere soorten organisch materiaal tot organische mestkorrels van diverse samenstellingen. Afgelopen vrijdag werd de installatie in De Krim tijdens een open dag door ORGAplus aan het publiek getoond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.