Home

Achtergrond 159 x bekeken

Van der Hoeven schrikt niet van waarschuwing MKB

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is niet geschrokken van de waarschuwing van MKB-Nederland dat de banengroei dreigt te stokken.

"Een scenario, meer niet'', noemde ze de voorspelling van de werkgeversorganisatie vandaag in de Tweede Kamer. Volgens MKB-voorzitter Loek Hermans kan de economische groei in Nederland door de Amerikaanse kredietcrisis blijven steken op 1,5 procent in 2008. Daardoor zou het onmogelijk worden deze regeerperiode 200.000 extra banen te scheppen, zoals het kabinet wil.

Maar Van der Hoeven wacht liever even de groeiraming van het Centraal Planbureau af, die binnenkort verschijnt. Ze denkt, net als premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos van Financiën, dat de 'tik' die de Nederlandse economie krijgt door de teruggang in de Verenigde Staten beperkt blijft.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, die Van der Hoeven naar het wekelijkse vragenuurtje had geroepen vanwege MKB-waarschuwing, noemde het "schokkend'' dat het kabinet niet in actie komt nu "alle signalen op rood staan''.

Maar de minister wees erop dat Nederland er dankzij een lage werkloosheid en gezonde overheidsfinanciën goed voorstaat. Bovendien doet het kabinet wel degelijk aan lastenverlichting voor bedrijven en het verbeteren van de arbeidsmarkt, zei ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.