Home

Achtergrond

Van de Wiel kandidaat wethouderspost Haaren

Peter van de Wiel is voorgedragen als opvolger van de afgetreden Haarense wethouder Wil van Nistelrooij.

Van Nistelrooij gaf onlangs aan per 1 maart zijn functie neer te leggen wegens oververmoeidheidsverschijnselen. Van de Wiel was sinds 2005 interim-wethouder in de gemeente Zundert en had daar de boomkwekerijsector in zijn portefeuille. Onder zijn leiding is de Treeport Zundert van de grond gekomen.

Vanuit zijn hoedanigheid als wethouder in Zundert en voorzitter van het Platform Treeport Zundert is Van de Wiel ook enigszins bekend met Haaren, waar hij zich met financiën en centrumplannen zal gaan bezighouden.

Over twee weken buigt de gemeenteraad van Haaren zich over de benoeming van de nieuwe wethouder, die donderdag wordt voorgesteld aan de raadsleden. In principe wil Van de Wiel tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 als interim-wethouder aanblijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.