Home

Achtergrond 332 x bekeken 2 reacties

VWA-misère gemanipuleerd

De uitzending deugde van geen kant: het Tros-programma Radar wekte maandag op basis van een brief van de Voedsel en Waren Autoriteit de indruk dat iedereen in de vleeswereld maar aanknoeit omdat de VWA niet voldoende controleert.

Gelardeerd met uit verband getrokken beelden was het een-tweetje van presentatrice Antoinette Hertsenberg en echtgenoot Niko Koffeman (Eerste Kamerlid Partij voor de Dieren) zo subjectief en vooringenomen als maar kan. Het is onbegrijpelijk dat de Tros het duo het 'kritische consumentenprogramma' laat gijzelen.

Het staat buiten kijf dat de brief van de VWA over het eigen onvermogen om wettelijke controletaken op veetransporten, slachterijen en veevoer uit te voeren, alarmerend is. Dat zegt meer over de dienst zelf dan de agrarische sector: tekortschietende controle wil niet zeggen dat vervolgens iedereen maar wat doet. Afgezien van beroepsethiek zijn er te veel andere (kwaliteits)eisen waaraan moet worden voldaan.

Minister Verburg had van de brief melding moeten maken toen zij vorige maand moest erkennen een rapport over de VWA van dezelfde strekking niet te kennen. Dat kan haar in problemen brengen. Al met al zijn de acties georkestreerd: de dierenbeweging wil de indruk wekken dat het helemaal mis is in de vleessector, de VWA wil meer geld. Het lekken past beide. De derde lacht niet, maar huilt: de sector staat zonder aanleiding en door andermans falen in de beklaagdenbank.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dorien

    De Tros zou er goed aan doen willen om Antoinette Hertsenberg van het programma Radar af te halen en ook niet achter de schermen haar eraan laten werken of het programma helemal van de buis te halen. Het is overduidlijk dat alles wat ook maar enigzins tegen een bepaalde groep dieren wordt ingebracht wel heel gekleurd is allemaal. Zeker omdat haar wederhelft in de tweedekamer zit voor de PvdD. Tros Radar is eerder een politieke partij omdat de PvdD door hun inbreng in het programma zo zieltjes wil winnen. Daar zou de tros niet aan mee mogen werken of anders ook programma's maken die de andere kant van het verhaal laten zien.

  • no-profile-image

    Joop

    Antoinette Hertsenberg, Nico Koffeman, Marianne Thieme en Folkert van der G. zijn een grote familie kwa denkbeelden. Ze verdienen beslist niet zoveel media aandacht. Dat spul moet je doodzwijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.