Home

Achtergrond 235 x bekeken 2 reacties

VVD'er Mulder pleit voor opheffen diermeelverbod

Het huidige verbod op het gebruik van diermeel in varkens- en pluimveevoer moet zo snel mogelijk worden opgeheven.

Dat vindt VVD-europarlementariër Jan Mulder. Mulder heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie. Hij vindt wel dat voorwaarden moeten worden gesteld. Zo moet kannibalisme worden voorkomen en dienen distributie- en productielijnen te worden gescheiden.

Vorige week pleitte Nutreco-topman Wout Dekker voor het afschaffen van het diermeelverbod. Dat werd ingesteld als maatregel ter voorkoming van BSE.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees

  Beste Willem,

  BSE is een ziekte die is ontstaan doordat we dierlijke eiwitten voerde aan herbivoren (planteneters). Kippen en varkens zijn omnivoren (alles eters). Ook mensen omnivoren (ookal vergeten veel mensen dit tegenwoordig). Er is dus niets op tegen om dierlijke producten te voeren aan varkens en kippen. Als we dan echt duurzaam willen zijn, dan moeten we geen graan voeren aan varkens en kippen, maar meer diermeel!

 • no-profile-image

  Willem

  Wat is de VVD toch slecht voor de wereld. Economie gaat voor echt alles!

  Moeten ziektes als BSE enz. weer terugkeren?

Of registreer je om te kunnen reageren.