Home

Achtergrond

VU-ziekenhuis gaat in tuin opereren

Het VU medisch centrum in Amsterdam neemt 10 maart acht tijdelijke operatiekamers in gebruik.

Het gaat om een volledig zelfstandig complex dat in de tuin van het ziekenhuis staat. Het bestaat uit 49 containers, maakte een woordvoerder vandaag bekend.

De tijdelijke locatie is nodig omdat een brand in mei acht operatieruimten van het VU medisch centrum verwoestte. Omdat het ziekenhuis sindsdien 's avonds en in het weekeinde opereert, heeft het vorig jaar toch nog 97 procent van alle geplande chirurgische ingrepen kunnen uitvoeren. De overige patiënten werden in andere ziekenhuizen in Amsterdam geholpen.

Het tijdelijke complex blijft tot uiterlijk juni 2009 in gebruik. Tegen die tijd hoopt het VU medisch centrum de verwoeste operatiekamers hersteld te hebben. De totale schade door de brand bedraagt 60 miljoen euro. Het vuur ontstond door kortsluiting in een koelkast in een tussenruimte bij de operatiekamers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.