Home

Achtergrond 1 reactie

'VN verspillen miljoenen in Sudan'

De Verenigde Naties hebben tijdens vredesoperaties in Sudan de afgelopen jaren tientallen miljoenen dollars verspild. Dat blijkt uit intern VN-onderzoek, meldde dagblad The Washington Post zondag.

VN-functionarissen hebben miljoenen verkwist door opslagplaatsen te huren die nooit werden gebruikt, hotels af te huren die nooit volledig werden bezet en duizenden voedselrantsoenen te verliezen door diefstal en bederf. Vooral in de eerste periode van de VN-missie, die in 2005 begon, ging het mis.

Twee hoge functionarissen, uit de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland zijn door een interne onderzoeksraad aangeklaagd omdat ze zich mogelijk niet hielden aan de interne anticorruptieregels. Een inkoopmedewerker zou een contract voor de verlichting van een landingsbaan, waarmee ruim 400.000 euro was gemoeid, hebben gegund aan een bedrijf dat zijn vrouw aan een Nieuw-Zeelands studentenvisum hielp.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    bodemloze put,vraag het maar aan herfkens

Of registreer je om te kunnen reageren.