Home

Achtergrond 182 x bekeken

Utrecht eerste met landbouw-effect rapportage

De provincie Utrecht is de eerste overheid die voor infrastructurele en bouwprojecten een landbouw-effect rapportage (LER) heeft ingevoerd.

Utrechts LTO-voorzitter Henk Veldhuizen is daar erg over te spreken. Tot nu toe kent de landbouw wel effect-rapportages, maar dan zijn dat rapportages waarmee zij zich moet verantwoorden: de milieu-effect rapportages (MER’s).

De provincie Utrecht geeft zich voortaan rekenschap van haar handelen ten opzichte van de landbouw. Het eerste voorbeeld waarbij een LER is toegepast, is bij de aanleg van een weg bij Houten. Door deze effect-rapportage is het plan van de weg niet van de baan, maar wel wordt het tracé zo aangepast dat de landbouw er zo weinig mogelijk last van heeft. Dat is volgens Veldhuizen toch nieuw.

Of registreer je om te kunnen reageren.