Home

Achtergrond 293 x bekeken 1 reactie

Urine koe als grondstof medicijnen

De regering van de Indiase deelstaat Uttarakhand gaat koeienurine verkopen aan farmaceutische bedrijven.

Dat meldt de Indiase site Mynews. Het gaat om farmaceuten die werken volgens de traditioneel-hindoeïstische, ayurvedische methode voor geneeskunde. In deze levensbeschouwing geldt de koe als heilig dier.

Het plan is een onderdeel van het streven van Uttarakhand om zijn hele economie op de koe te baseren. Andere Indiase deelstaatregeringen willen het voorbeeld van de noordelijke staat volgen. De urine zal op een vergelijkbare wijze worden gewonnen als melk. Voor gebruik zullen bedrijven het wel eerst raffineren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Koei

    Ik denk niet dat die koeien eerst in de put moeten om hun behoefte te doen, eerder denk ik dat ze er een plastic zak achter hangen ;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.