Home

Achtergrond

Unilever stroomlijnt bestuur

Bestuurder Vindi Banga van Unilever krijgt een zwaardere portefeuille. Hij is al president van de divisie voedingsmiddelen en wordt nu ook verantwoordelijk voor de divisie huishoudelijke en persoonlijke verzorging.

Dat heeft het Brits-Nederlandse concern bekendgemaakt. De Indiër (53) werkt sinds 1977 bij Unilever en wordt beschouwd als mogelijke opvolger van topman Patrick Cescau. De Fransman wordt in september zestig. Bronnen rond Unilever zeiden tegen persbureau Reuters dat de taakverzwaring van Banga kan worden gezien als een eerste voordracht als ’kroonprins’.

De verzwaring van de Banga’s portefeuille volgt op het vertrek van Kees van der Graaf als president van de divisie Europa en van Ralph Kugler, president huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Beiden gaan met pensioen.
De divisie Europa wordt opgedeeld. Centraal en Oost-Europa worden ondergebracht bij de divisie Azië/Afrika, die wordt geleid door bestuurder Harish Manwani. West-Europa komt onder Doug Baillie te vallen, nu nog de topman bij dochteronderneming Hindustan Unilever.

Na het vertrek van Van der Graaf en Kugler zitten er geen Nederlanders of Britten meer in het dagelijks bestuur van het Unilever. Dat zal dan bestaan uit drie Amerikanen, twee Indiërs, een Fransman en een Zimbabwaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.