Home

Achtergrond

Unilever opnieuw verdacht van prijsafspraken

Voedingsmiddelenconcern Unilever wordt verdacht van het maken van prijsafspraken voor de Franse markt.

Dat schrijft persbureau Agence France Presse. De Rotterdamse multinational kreeg eerder in Duitsland voor hetzelfde vergrijp een boete van 37 miljoen euro.

Naast Unilever worden nog acht Europese en Amerikaanse makers van consumentenproducten verdacht van het maken van prijsafspraken. De fraude betreft het jaar 2004. Het gaat hierbij onder meer om Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, Sara Lee en SC Johnson & Son.

Als de bedrijven schuldig worden bevonden, kunnen ze volgens de krant voor miljarden betoer worden. Het Franse persbureau meldt dat de affaire aan het licht kwam toen SC Johnson eind 2005 de vermeende prijsafspraken opbiechtte aan de Franse autoriteiten, mogelijk met het doel om straf te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.