Home

Achtergrond

Twintom: twee types tomaat aan één plant

Plantenkwekerij Van der Lugt introduceert op de Tuinbouw Relatiedagen een tomatenplant waar twee verschillende types tomaat aan groeien.

Op de stand in Rijswijk zijn twee voorbeelden te zien van de noviteit. Een plant met pruimtomaten aan de ene stengel en gewone tomaten aan de ander. En een plant met zowel cherry- als vleestomaten.

Johan de Hoog geeft uitleg: "We zijn bij Van der Lugt altijd op zoek naar nieuwe dingen en kijken daarbij ook naar de consument. Vorig jaar introduceerden we al de Snacker, waarmee de consument zelf zijn komkommers kan plukken. Daar sluit deze Twintom mooi bij aan. We verwachten dat consumenten het leuk vinden maar het kan bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor kantoren of aankleding van beurzen.

Het plan is om de Twintoms in een klein formaat te verkopen maar als de tomaten eenmaal geoogst worden zijn het al flinke planten. Dit is een nadee,l maar daar wordt aan gewerkt, belooft De Hoog, die het komende jaar ziet als promotiejaar.

De speciale tomatenplanten zijn pas de eerste uit een hele serie, zo vertelt hij ten slotte. "We willen er verder nog niet teveel over kwijt maar bij andere producten willen we dezelfde truc toepassen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.