Home

Achtergrond

Twents hospitaal kan ic ontsmetten en verbouwen

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede kan beginnen met het desinfecteren en verbouwen van de intensive care (ic), die na de vondst van de bacterie Acinetobacter baumannii vorige maand op slot ging.

Dat heeft het hospitaal vandaag laten weten. Maandag werd de laatste van de veertien patiënten ontslagen die ten tijde van de vondst medio januari op de afdeling werden behandeld.

In totaal bleken vier patiënten besmet met de bacterie. Na de vondst van de bacterie besloot het hospitaal de veertien patiënten te isoleren. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis werd een nood-ic opgebouwd door de Koninklijke Landmacht. Deze is nog steeds in gebruik.

De ic-afdeling van het MST bestond uit een grote ruimte waardoor de bacterie zich snel over de bedden kon verspreiden. De afdeling voldeed aan de normen die destijds werden gehanteerd. Het ziekenhuis hoopt zo snel mogelijk met de verbouwing te kunnen beginnen. De plannen hiervoor waren er al voordat de besmetting werd ontdekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.