Home

Achtergrond 297 x bekeken

Tuinwereld verzet zich tegen faillissement

Tuinwereld Wilp van Clemence Kuster, met vestigingen in Wilp, Dronten, Jutrijp-Hommerts en Leeuwarden, heeft bij de rechtbank in Zutphen verzet aangetekend tegen het twee weken geleden uitgesproken faillissement.

Het verzet wordt maandag door de rechter behandeld. Wellicht volgt de uitspraak onmiddellijk en anders op korte termijn. Dit meldt dagblad de Stentor vandaag.

Als het verzet wordt toegewezen is het faillissement van de baan en zouden de winkels weer open kunnen. Zo niet, dan is het faillissement definitief en bepaalt de curator wat er verder gaat gebeuren. Overigens is er dan nog wel een beroepsmogelijkheid.

Twee weken geleden werd het faillissement uitgesproken op verzoek van schuldeisers die nog zo’n 40.000 euro tegoed zouden hebben van het bedrijf.

Waarom eigenaar Clemence Kuster zo lang gewacht heeft met het aantekenen van verzet – gisteren verstreek de termijn – is onduidelijk. Kuster is onbereikbaar voor een reactie. Een collega, eigenaar Leonard Batenburg van Tuinwereld Oud-Beijerland, zegt dagelijks contact te hebben met de Wilpse ondernemer. ”Hij is druk bezig en wil graag verder. Volgens mij ziet het er hoopvol uit.”

Batenburg denkt dat de problemen ontstaan zijn door de overname door het Wilpse bedrijf van de drie andere tuincentra binnen één jaar. ”Hij heeft in korte tijd veel geïnvesteerd en is daardoor in liquiditeitsproblemen gekomen.”

Bij Tuinwereld Wilp zelf bestaat ook vertrouwen in een goede afloop. Daar waren medewerkers gisteren gewoon aan het werk, want vissen moeten gevoerd worden en de planten verzorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.