Home

Achtergrond 1 reactie

Tuinbouw wil meer betrokkenheid bij 'Groen Werkt'

Ondernemers in de tuinbouw en (groot) groen willen meer betrokken zijn bij het arbeidsmarktproject 'Groen Werkt'.

Dat blijkt uit een enquete van het Tuinbouw Inspraak Panel van het Productschap Tuinbouw.

Uit de enquete blijkt dat het project niet goed bekend is onder telers: zes van de tien deelnemers kent 'Groen Werkt' niet. Ook de activiteiten van het project zijn vrij onbekend. Op zich hebben de ondervraagden wel interesse, en 55 procent wil dan ook op de hoogte gehouden worden via mail of via de vakbladen. Een grote groep ondernemers geeft ook aan zelf mee te willen doen met de activiteiten.

'Groen Werkt' probeert jongeren te interesseren voor een opleiding in de tuinbouw- of groensector. De campagne richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8, en op VMBO'ers, havisten en VWO'ers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peeters

    Wordt tijd dat dit meer gepromoot wordt op middelbaar onderwijs. Boeren en tuinders moeten hier zelf meer achteraan zitten. Als er straks geen bekwame voorlichters zijn worden de competente voorlichters stukken duurder. Het zelfde geld voor toelevering veredeling noem maar op. Of waar wil je je bedrijfsleider vandaan halen economische opleiding top maar als de desbetreffende persoon nog nooit een tomatenplant heeft gezien wordt het wel moeilijk he.

Of registreer je om te kunnen reageren.