Home

Achtergrond

'Tuinbouw heeft Roemenen en Bulgaren nodig'

LTO Nederland zet zwaar in op een nieuwe regeling voor goedkopere gelegenheidsarbeid en op vrije toegang op de Nederlandse arbeidsmarkt voor Roemenen en Bulgaren.

Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat in Groenten & Fruit. Maat stelt in het vandaag verschenen interview dat het kabinet last heeft van koudwatervrees. "We laten zien dat we oog hebben voor de arbeidsomstandigheden, de betaling en de huisvesting van de Polen. Concrete misstanden bij boeren en tuinders zijn niet of nauwelijks aan de orde."

Ook over de regeling voor goedkopere gelegenheidsarbeid door scholieren en huisvrouwen, is LTO Nederland intensief met minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in gesprek. Tegelijk benadrukt Maat de noodzaak voor een langetermijninvestering in een beter arbeidsmarktbeleid voor de sector. "We kunnen voor ons personeel de EU niet blijven uitbreiden, tot straks onze tomatenplukkers uit Kazachstan komen."

Lees het interview met Albert Jan Maat in Weekblad Groenten en fruit van 8 februari

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.