Home

Achtergrond 285 x bekeken

Triodos Bank zet fonds op voor lastige financiering

De Triodos Bank zet een nieuw fonds op dat boeren en tuinders in ontwikkelingslanden helpt bij het normaal door banken geweigerde vroegtijdig financieren.

Dat maakte de bank gisteravond op de BioFach bekend. Het fonds krijgt een waarde van zo'n 15 miljoen euro dat in de komende jaren zal groeien naar 30 en uiteindelijk 50 miljoen euro.

Triodos Bank financiert alleen biologische productie. "We financieren het traject van boer tot afzetkanaal. Normaal vinden banken het een te groot risico en financieren ze pas vanaf het moment dat de grondstof hier is. Dit is een groot probleem voor boeren in Zuid-Amerika, Oost-Europa, Afrika of Azië. Ons fonds betaalt dus de boeren al voordat het verscheept is en soms al voordat er is geoogst", aldus directeur internationale fondsen Marilou van Golstein-Brouwers.

Of registreer je om te kunnen reageren.