Home

Achtergrond 3 reacties

Trekkerspiegels nog te vaak fragiel

Een spiegel moet groot genoeg zijn om langs trailers en werktuigen te kijken, makkelijk verstelbaar en de klap kunnen opvangen van bijvoorbeeld een boomtak. Ook is door piekbelasting tijdens het horten en stoten van trekkers al menige ophangbeugel gesneuveld. Stevigheid is dus een vereiste.
En daar schort het nogal eens aan, blijkt uit een spiegeltest van het Engelse vakblad Farmers Weekly. Getest zijn negen trekkerspiegels van achtereenvolgens de John Deere 7530, Valtra T151, JCB 3200, Massey Ferguson 8400, New Holland T7050, Fendt 716 Vario, Cat Challenger, Claas Ares 697 ATZ en Case IH MXU 135 Pro.
De conclusies? De spiegels van New Holland en Case IH zijn het sterkst. De spiegels van JCB, John Deere en Claas geven het beste zicht langs een gekoppelde trailer. De constructie van de spiegels van MF, Valtra, JCB en vooral Claas kan steviger.
Meer in de Boerderij van 26 februari.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik

  Zo'n Belachelijke uitslag van deze test!!
  Je ga me nu toch nie vertellen dat die spiegel van die John Deere groter is dan die van Fendt.En die spiegel van New Holland zal even stevig zijn al die van Fendt, laat me niet lachen!!!Die van New Holland hangt aan een belachelijk plat ijzertje!!en is 10 keer kleiner en krijgt ook een 4/5 voor grootte; Belachelijk nie?

 • no-profile-image

  Robert

  Idd ben ik het helemaal mee eens ! Die goede John Deere Spiegel zie je in de praktijk echter zelden terug, tenminste ik heb nog nooit zo'n ding gezien.... toch raar. Het zal waarschijnlijk wel een hele dure zijn, maar dat zijn we van JD gewent.
  Bij JCB kan je ook verwarmde electrisch uitschuifbare spiegels krijgen, die zijn mega groot, super degelijk en dus veruit de best... maarja Geert Hekkert wilde een JD op nr. 1 dus dan laat je de andere die beter zijn achterwege, zelf de standaat JD spiegel die met een dun vastgeroest pijpje na een jaar niet meer te verstellen is... erg jammer van zo'n leuke test dat die gewoon gecopieerd is uit een engels vakblad.

 • no-profile-image

  freek

  wat ik mij zelf af vraag is we leven in een tijd dat er zoveel technologie beschikbaar is maar we zitten nog steeds te preutsen met een glazen spiegel. een klein rot steentje ertegen en pats nieuwe kopen. waarom maken ze dat niet van een ander materiaal en het zelfde met die achter ruiten die fabriekanten lachen in hun vuisje elkekeer iemand dt bestelt en je weet dat niemand het van de verzekerig claimt , nog meer van die profiteurs die je moet hebben. en wat dit onderzoek betreft haha dat zou je niet eens te hoeven onderzoeken dat zouden die gasten al lang verbetert moeten hebben je wielen vallen er toch ook niet af als je over ruig terein rijd of je stuur. ja je zou maar raar staan te kijken . tot slot alle tactors worden toch aangeprezen voor hun stevigheid door de verkopers ,ze zouden ook op het idee kunnen komen om die spiegels schoon te maken zonder je zakdoek en spug want echt er lopen hier geen junks rond die dat voor je komen doen voor het stoplicht lol

Of registreer je om te kunnen reageren.