Home

Achtergrond 782 x bekeken

Traceerbare scharreleieren bij Super De Boer

Supermarktketen Super De Boer heeft de scharreleieren van zijn huismerk Superplus vanaf maandag voor de klant geheel traceerbaar gemaakt.

Als eerste in Nederland. Op de website van de supermarktketen is te zien wat de herkomst van de eieren is. Door de herkomstcode, die de pluimveehouders op het ei aanbrengen, in te tikken op de website, kan de koper lezen waar het ei vandaan komt. Met Google Earth is te zien waar het betreffende pluimveebedrijf is gevestigd.

De Superplus-scharreleieren worden geleverd door eierhandel Kwetters in Veen (N-B) en komen uit scharrelstallen met overdekte uitloop. Deze eierhandel had april vorig jaar eenzelfde primeur met zijn 4granenei. De kopers van die merkeieren kunnen achterhalen waar de eieren zijn geproduceerd en wat de ligging van dat pluimveebedrijf is door herkomstcode op Kwetters' website in te typen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.