Home

Achtergrond

Tientallen gewonden door rellen Belgrado

Tientallen mensen zijn gisteren gewond geraakt bij rellen in de Servische hoofdstad Belgrado.

Honderden jongeren demonstreerden op gewelddadige wijze tegen de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo, dat tot gisteren een Servische provincie was. Doelwit van de relschoppers waren westerse ambassades.

Op het hoogtepunt van de rellen waren naar schatting achthonderd raddraaiers actief. Ze sloegen de ruiten in van twee McDonalds restaurants en van de Sloveense en Amerikaanse ambassades.

De oproerpolitie gebruikte traangas en de wapenstok om de betogers, voornamelijk voetbalsupporters, uit elkaar te drijven. Volgens ziekenhuismedewerkers liepen zeker vijftig mensen verwondingen op, onder wie twintig agenten. Niemand raakte ernstig gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.