Home

Achtergrond 9 reacties

Thiemes dierenpartij fataal weggestemd

Van de 41 moties zag de dierenpartij er 31 weggestemd. Marianne Thieme doet net of die nederlaag een zege is. Erg doorzichtig.

Ook als je de tactiek van de Partij van de Dieren uitsluitend en eenzijdig beoordeelt vanuit de belangen van de dieren, stel ik vast dat Marianne Thieme en Esther Ouwehand daar roekeloos mee omspringen. Ze dienden 41 moties in tijdens debatten over Verburgs Nota Dierenwelzijn. Deze week moesten ze de zware nederlaag van die actie incasseren: 38 werden verworpen, 3 aangenomen.

Camera’s op veemarkten

Nog drie meer dan ik had verwacht trouwens. Een motie voor de aanpak van illegale hondenhandel haalde het. Tja, wie kan eigenlijk tégen de aanpak zijn van illegale handel, in wat dan ook. Een tweede betrof het ratificeren van Europese afspraken over kleine huisdieren, ook één in de categorie moties waar een redelijk mens niet tegen kan zijn. Die ratificatie komt er toch wel; daar had de dierenpartij niet een motie voor hoeven indienen. De derde betreft het ophangen van toezichtscamera’s op veemarkten. Die maatregel doorkruist de maatregelen die veemarkten (drie nog in Nederland, waar hebben we ’t over?) zelf nemen om dierenleed tegen te gaan, en die waarschijnlijk effectiever zijn dan camera’s, die alleen maar registreren.

Relmuizen

Uitgebokt, weggestemd, uitgerangeerd. Dat hebben die twee relmuizen van de dierenpartij over zichzelf afgeroepen met hun politieke piraterij. Na de indiening van hun motiediarree vroeg de fractie tot drie keer toe om een spoeddebat over mogelijk weggemoffelde misstanden bij slachterijen. Het feit dat dit verzoek niet voldoende werd ondersteund door andere fracties demonstreert hun nieuwe isolement. Dat verzoek zou voor hun motiespervuur zeker zijn gehonoreerd.

Kiezersbedrog

Thieme probeert van de nederlaag een zege te maken. Direct na de fataal verlopen stemming stelt ze op haar weblog dat ze toch maar mooi heeft blootgelegd dat andere partijen hun verkiezingsbeloften niet nakomen. Dat is doorzichtige politieke profilering. Daar schieten dieren geen snars mee op.
Ze beschuldigt PvdA en ChristenUnie zelfs van kiezersbedrog. Tja, dat moet je maar zeggen van twee fracties zonder welke de dierenpartij haar moties vrijwel nooit krijgt aangenomen. Die twee partijen helpen Thieme bijna altijd om een meerderheid voor haar moties te krijgen. Na deze minachtende verwijten zullen die twee fracties er voorlopig weinig voor voelen met de PvdD samen te werken. Je kan onmogelijk volhouden dat ze daarmee de dierenbelangen een dienst bewijst.

Foto

Henk Dokter

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boertje

  Toch werd ze erg mild behandeld bij paul en witteman laat of hoe heet dat program ook weer??

 • no-profile-image

  Axel Molit

  Beetje tendentieus weergegeven van de heer Dokter, makkelijk preken voor eigen parochie hier waarschijnlij

  Hoewel er waarschijnlijk een kern van waarheid in zit bagatalliseerd de heer Dokter de 3 aangenomen moties ("waar hebben we het over" & "wie kan eigenlijk tegen de aanpak van illegale handel zijn")

  Uitgebokt, weggestemd en uitgerangeerd is toch iets te makkelijk voor een partij in opkomst. Beter kan de heer Dokter nadenken over hoe dit naar zijn inzicht verderfelijke partij overbodig kan wordgen gemaakt dan er op 'spugen'.

 • no-profile-image

  boer

  de partij is ook overbodig hier in Nederland!
  we zijn een klein landje, maar zijn heel groot in onzin dingen.
  waarom pakken ze het niet europees aan???
  Hier in Nederland is het met het dierenwelzijn helemaal niet slecht!!
  kijk maar eens naar de oostbloklanden, daar is het vele malen erger dan hier in dit kikkerlandje.
  we zijn toch een europa!!!!!!!

 • no-profile-image

  boer

  oja in Netwerk was thieme ook in de uitzending, maar daar werd ze bijna kwaad omdat ze steeds over de vissenkom hadden."ze kan niet eens aantonen of een vissenkom slecht is voor een guppie. haha

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Dit hebben we vaker in de geschiedenis gezien dat dieren belangrijker zijn dan mensen.
  Dus met andere woorden om een meerderheid in de kamer te krijgen heb je de stem van de partij van de Dieren nodig over de ruggen van boeren die als zondebokken worden gebruikt.
  Denk even aan de nieuwe trend: CO2 methaan en lachgas.Terwijl ieder nuchter mens weet dat gezondebodem 20.000 kg CO2 buffert.
  Koesteren deze vakmensen alleen hun kennis van vader op zoon kunnen de wereld voeden in de toekomst.
  De kamer moest zich schamen om nog over viskommen te willen debateren.
  Terwijl weidevogels sinds 1982 door mestinjektie massaal verhongeren elk voorjaar weer in maart.

 • no-profile-image

  Clemmy

  Wat ik zo aardig vind van de Boerderij, aanhangers van Thieme mogen hier ook gewoon de mening plaatsen en toelichten. Daarintegen linkt de site PvdD, de Boerderij site in een weblog, maar er is geen plaats voor openbare discussies.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Fijn dat we ook nog een echte dierenbeschermer hebben.
  Henkie dokter* is zijn naam .
  Veel spraakmakends heeft hij in deze nog niet gedaan.
  Dus voorlopig nog ff een naam zonder faam.
  *:namen van mensen die ik niet respecteer, geef ik zonder hoofdletter weer

 • no-profile-image

  mb

  deze mensen kosten domweg een hoop geld.
  geld en tijd vrij maken voor moties die toch niet worden aangenomen....
  ik snap niet waarom dat mens einenlijk nog moeite doet.

  wat mij ook verbaast is dat wij dit met zun allen pikken, dat dat stomme mens van een thieme gewoon domweg geld over de balk gooit.

 • no-profile-image

  JohnNox

  Alle acties die de adventisten ondernamen onder stichtingen, schuilnamen, actie
  over milieu, wereldrampen, Darwinisme
  en de vele achterdeurtjes om hun boodschap te lozen met massa's geld, liepen op niets uit. En logisch het is gewoon kolder en onzin [zondag is teken van het beest en de paus is 666] en de boodschap is vals. Alleen duizenden arme drommels hebben hun geld gegeven aan een boodschap die nooit waar werd na 163 jaar prediking. Ze hebben betaalt aan een stelletje niksnutten die angst hebben voor de wereld en om er een baan te zoeken en zo een eerlijke botterham te verdienen. De predikers [vroeger als colporteurs begonnen] bekende openlijk:
  De meeste predikers zijn wereldvreemd en te bang om een gewone baan te zoeken, want dan stellen ze niets meer voor en moeten echt gaan werken voor hun geld.
  JN. ex sda

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.