Home

Achtergrond

Tevredenheid bij varkenshouderij voorlieden

Voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep varkenshouderij is tevreden met de uitkomsten van de studie van vier adviesorganisaties naar grootschalige veehouderijbedrijven.

"Ze geven duidelijk aan dat het dierwelzijn en het milieu niet in het gedrang hoeven te komen bij grote bedrijven", aldus Ten Have. Zij verwacht overigens niet dat met de komst van deze rapporten de maatschappelijke discussie over grote stallen ten einde is.

Ook Wyno Zwanenburg van de NVV kan zich vinden in de conclusies. Hij wijst nog eens op de noodzaak die veel varkenshouders voelen om op te schalen. "Er zijn veel kleinere bedrijven die voor de vraag staan stoppen of doorgaan. Als ze door willen gaan, moeten ze moderniseren, en om de extra kosten terug te verdienen moeten ze vaak sterk uitbreiden."

Of registreer je om te kunnen reageren.