Home

Achtergrond 4 reacties

Ten Have: mestnotering DCA deugt niet

De mestnotering van DCA, die vorige week is uitgekomen klopt niet.

Dit schrijft voorzitter Annechien ten Have van de LTO-vakgroep varkenshouderij op haar wekelijkse weblog. Haar waarneming is dat de prijs, die akkerbouwers krijgen, in Groningen zeker vijf euro is gedaald. Ten Have ziet dat niet terug in de DCA-notering. "Dat is vreemd,"schrijft ze.

"De transportkosten blijven gelijk. De kosten voor het uitrijden van de mest ook. Er is geen enkele andere conclusie mogelijk dat de notering niet klopt. Of is het zo dat wij als veehouders te veel betalen en er geld aan de strijkstof bij de intermediairs blijft hangen?"

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ik heb dit ook al eerder naar dca gemailt, want de mestprijs wordt gemaakt door 6 intermediars per plaats, volgens dca. Maar dat dca hiermee belazerd wordt wilden ze niet geloven.
  In ieder geval loopt de prijs 2 a3 weken achter op de prijs die werkelijk in het gebied wordt betaalt, nu ongeveer regio Uden 20-21 euro per ton, terwijl dca met een prijs komt van 24,- deze week.
  Dus als je een abbonnement neemt bij dca van deze emailsevice (180,-!!) hou je zelf de hoge prijzen in stand!!
  Vul je betaalde prijzen liever in op mestmonitor.nl (LEI) is gratis kost 1 minuut invullen, en je ziet meteen een overzicht van de betaalde prijzen.
  Geef mestmonitor.nl aan zoveel mogelijk mensen door!!

 • no-profile-image

  knorine

  mest stinkt niet, maar dit stinkt.
  Klopt, we werden in het noorden zelfs al gebeld door een transporteur die nog onwijs geld wilde meenemen. Collega's houdt de hand op de knip we zitten op flink keerpunt!

 • no-profile-image

  stront

  hehe het kwartje is ook eindelijk gevallen bij madame te Have. Iets wat de NVV al veel langer heeft aangekaart. Typische actie weer van LTO, net weer te laat. (maar beter laat, dan nooit)

 • no-profile-image

  dik

  laten we massaal gebruik maken van de "mestmonitor" van het lei, die is neutraal, dat is goed voor de producent en voor de afnemer

Of registreer je om te kunnen reageren.