Home

Achtergrond 223 x bekeken 4 reacties

Ten Have: bij Vion moet er gewoon een knopje om

Voorzitter Annechien ten Have van de landelijke LTO-vakgroep varkenshouderij blijft er van overtuigd dat de ontwikkeling van een zogenoemd tussensegment varkensvlees mogelijk is.

Ten Have is het niet eens met de scepsis die directeur Paul Jansen van Vion maandag uitte op de jaarvergadering van de vakgroep varkenshouderij van de LLTB ten aanzien van het tussensegment. Zogenoemd tussensegment vlees wordt qua welzijn en diervriendelijkheid tijdens de productie gepositioneerd tussen het biologische en het gangbare segment in.

Ten Have: ”Ik ben het met Jansen eens dat zo’n tussensegment vlees zich qua smaak moet onderscheiden. Er zijn ook best typen varkens en rassen te vinden die dat in zich hebben. We moeten buiten de bekende kaders durven denken. Alles is er in Nederland altijd op gericht geweest om een uniform type varken te produceren. Het hele denken is daar op gericht. We moeten daar dan ook van af. Er moet wat dat betreft gewoon een knopje om bij Vion.”

Jansen zei maandag op de jaarvergadering van de vakgroep varkenshouderij van de LLTB dat hij weinig perspectief in de ontwikkeling van een tussensegment ziet, vanwege te weinig onderscheidend vermogen en problemen met de vierkantsverwaarding van het karkas.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen vionfan

  Ik ben geen aanhanger van vion, maar op dit standpunt wel. Mevr. Tenhave moet zich bezig houden met politiek, en niet met de markt want daar regeerd vraag en aanbod. Wat hebben we allemaal al gehad: P11, carni supriori, enz. allemaal mislukt. De goedkope onderdelen zijn niet te slijten voor een hogere prijs. Ze kan zich beter bezighouden met de kartelvorming van de mengvoerindustrie. Hoe kan het dat die voerprijzen overal gelijktijdig hetzelfde stijgen ??? en die marges nog zo dik zijn terwijl er overcapaciteit is ???

 • no-profile-image

  DE WILT

  Er is inderdaad een grote groep consumenten die behoefte heeft aan een tussensegment, zo wijzen diverse studies uit. De vraag is wel of VION dit segment kan bedienen of dat dit beter past bij de strategie van andere bedrijven. De ontwikkeling van weidemelk is immers ook vanuit een kleine coöperatie (CONO) gestart, en na gebleken succes ook door Campina en Friesland Foods opgepakt.

 • no-profile-image

  eerst inkomen

  Inderdaad. Dat hele gezeur over comfortclass komt me de strot uit. Mevr ten Have moet gewoon bij Vion aandringen op een betere en structuelere prijs waarmee wij een inkomen kunnen halen en zo ook de noodzakelijke investeringen kunnen blijven doen. Dat gedoe met cc is gewoon een rare spinsel waarmee Lto probeert de illusie te wekken dat ze niet onder Vion vallen. Gelukkig beseffen steeds meer toekomst gerichte ondernemers dat lto niet opkomt voor de varkenshouder en zijn gezin, maar een verleng poot is van Vion.

 • no-profile-image

  eerst inkomen

  Beste de Wilt, diverse studie kunnen wel aangeven dat er behoefte is naar een tussensegment, maar in de praktijk geld nog altijd de wet van de portemonnee. Geen vionfan heeft gelijk. Ook wij hebben meegedaan met allerlei soorten tussensegmenten ed, de hele muur van de stal hang nog vol met mooie bordjes en plakkaten. Maar allemaal mislukt, want de consument koopt met de portemonnee. ComfortClass is, hoe mooi het ook lijkt, gedoemd te mislukken en door deze stomme zet van lto is er zelfs kans dat varkenshouders allemaal moeten overschakelen naar dit systeem omdat het zogenaamd werkt in de praktijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.