Home

Achtergrond

Telers zien noodzaak digitale berichten

Per 1 juli 2008 zullen de bij DPA aangesloten telersorganisaties gebruik maken van standaard palletlabels conform de richtlijnen van GS1 - FrugICom.

Dat maakte Philip Smits, directeur van The Greenery, gisteren bekend tijdens een digitale lunch in Zaltbommel.

"Er is veel handel tussen onze leden. Bovendien is tijdens een onderzoek met een soortgelijke werkwijze in Frankrijk gebleken dat er tot 2 euro per pallet kan worden bespaard door gebruik te maken van standaard palletlabels. Maar kostenbesparing is niet de enige motivatie", aldus Smits.

Als bijkomende voordelen noemde hij een betere borging van informatie met betrekking tot kwaliteit en tracking & tracing, verbetering van de eigen bedrijfsprocessen en het kunnen voldoen aan de snelheid in de handel. "Klanten vragen om vaker, vlugger en verser." Smits sprak de hoop uit een deel van de kostenverlaging ten goede te kunnen laten komen aan de producenten die het volgens hem hard nodig hebben.

De DPA-leden hebben de intentie uitgesproken om vanaf 1 juli 2008 te starten met het Standaard AGF-Palletlabel. Alle leveringen naar andere DPA-leden worden dan voorzien van dit label. Op 1 oktober 2008 is het plan ook een digitale pakbon te versturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.