Home

Achtergrond 206 x bekeken

'Telers raken grip op Flowers & Food kwijt'

LTO Nederland en NFO willen grip krijgen op de financiering van de stichting Innovatie Flowers & Food en zijn programma’s.

Tiny Aerts, bestuurslid LTO Nederland krijgt bij Flowers & Food het gevoel van de overheid een sigaar uit eigen doos te hebben gekregen. "Wij zijn van subisidie-ontvanger, subsidie-gever geworden." Het PT zou de helft van de zes ton moeten opbrengen voor de financiering van de stichting. De andere helft zou van LNV moeten komen. "Ik vind de voorgestelde drie ton voor financiering van de stichting Flowers & Food te veel geld."

Tijdens de vergadering van de sectorcommissie groenten en fruit van het PT gisteren, zei Aerts verder dat zijn leden onvoldoende grip krijgen op de werkzaamheden van de stichting. Aerts: "Daardoor wordt het geld dat de telers via het PT beschikbaar gaan stellen mogelijk anders besteed dan bedoeld is." Hij vindt dat de telers via de productadviescommissies (pac’s) meer betrokken moeten worden bij de activiteiten van de stichting. “Anders vervreemdt Flowers & Food zich van de telers.”

Johan van Haarlem, voorzitter van de NFO, viel zijn mede-bestuurder in de sectorcommisie bij."Het zicht op de werkzaamheden van de stichting moeten we weer terugkrijgen. Het mag niet zo zijn dat door financiering van Flowers & Food geen PT-geld meer over is voor primaire taken."

PT-voorzitter Dirk Duizer stelde voor het financieringsvoorstel 'aan te houden' en het een en ander nader te bespreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.