Home

Achtergrond 408 x bekeken

Telers moeten nieuwe etiketten inslaan

Voor een groep van zestien gewasbeschermingsmiddelen moeten nieuwe etiketten met nieuwe gebruiksvoorschriften worden aangeschaft.

Deze waarschuwing richten LTO Nederland, Nefyto en Agrodis aan boeren, tuinders en andere bezitters van de betreffende middelen. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddlen en biociden (Ctgb) heeft eind 2007 de voorschriften aangepast. Zonder aangepaste etiketten en gebruiksvoorschriften zijn de bezitters van de middelen strafbaar en lopen ze bij controles door de Algemene Inspectiedienst het risico een boete te krijgen.

LTO Nederland raad boeren en tuinders aan om de nieuwe gebruiksvoorschriften via internet te printen en in de middelenkast te leggen. De voorschriften zijn te vinden op de internetadressen www.gewasbescherming.nl en www.nefyto.nl. De betreffende middelen zijn: Aaterra ME, Agrichem Metamnitron 700, Baycor Flow, CeCeCe, Decis EC, Decis Micro, Dimanin algendoder, Ethefon Vloeibaar, Ethrel-A, Mesurol 500 SC, Methomex 20LS, Nissorun spuitpoeder, Nissorun vloeibaar, Stabilan, Tilt 250 EC en Verigal D.

Of registreer je om te kunnen reageren.