Home

Achtergrond 228 x bekeken

Telers Andalusië houden klasse 2 tomaat van markt

Spaanse tomatentelers in Andalusië zetten sinds eind januari al geen klasse 2 tomaten meer af.

Volgens een woordvoerder van de telersorganisatie Hortyfruta is de maatregel nog steeds van kracht door de slechte prijsvorming bij dit segment op de markt.

De Spaanse telers hebben te maken met een recordoogst door een verlaat productieseizoen. De warme temperatuur in januari droeg verder bij aan de recordproductie en zette de prijzen onder druk. Schattingen van analisten gaan uit van een schade voor telers van 1,5 miljoen euro.

Volgens importbedrijf Haluco is het kwaliteitsbeeld van Spaanse tomaten momenteel buitengewoon goed. Voor mindere kwaliteit is de prijs beroerd, maar voor de betere kwaliteit noemt hij de prijsvorming niet dramatisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.