Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Teelt pootgoed 2006 en 2007 wél winstgevend'

Pootgoedtelers hebben in 2006 en 2007 meer opbrengsten gehad dan kosten. In 2005 was de financiële opbrengst nog onvoldoende om de kostprijs te dekken.

Pootgoedhandelshuis HZPC heeft het onderzoeksinstituut LEI een studie laten doen over 2005. De oogst van dat jaar bracht gemiddeld 20 cent per kilo op. De kostprijs ligt op 25 cent ligt, inclusief vergoeding voor arbeid en berekende rente. HZPC legt de bevindingen deze week voor aan pootgoedtelers.

Maar de jaren daarna zijn positiever uitgepakt voor de telers, zegt HZPC-directeur Gerard Backx. "Cijfers van accountantskantoor Accon/AVM wijzen uit dat oogst 2006 gemiddeld 28 cent per kilo heeft opgebracht. Ook de oogst van 2007 heeft meer opgebracht dan de kostprijs. In deze twee jaar heeft de teler wél een vergoeding gekregen voor zijn arbeid en geïnvesteerde kapitaal."

Of registreer je om te kunnen reageren.