Home

Achtergrond

Supermarkt Morrisons slaat terug rond Brits melkkartel

Het Britse Morrisons eist schadevergoeding van de karteldienst Office of Fair Trading omdat de dienst Morrisons heeft beschuldigd van betrokkenheid bij een groot melkkartel.

Volgens het supermarktconcern is zijn naam daardoor ten onrechte in diskrediet gebracht. Morrissons werd vorig jaar samen met de zuivelbedrijven Dairy Crest, Wiseman en The Cheese Company en de meeste andere grote Britse supermarkten beschuldigd van prijsafspraken rond melk in 2002 en 2003.

De karteldienst verduidelijkte later de rol van Morrisons, maar daarmee was volgens het winkelbedrijf het kwaad al geschied. "Het publiceren van de beschuldigingen heeft onze reputatie geschaad." De meeste andere betrokkenen zijn met de OFT tot een akkoord gekomen en hebben al 155 miljoen euro aan boetes betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.