Home

Achtergrond

Subsidie voor innovatie luchtwassers

LNV en Vrom stellen €1,3 miljoen beschikbaar voor vernieuwing van luchtreinigingssystemen in de intensieve veehouderij. Ondernemers kunnen voorstellen indienen van 11 februari tot en met 11 april.

De ministeries van LNV en Vrom voeren samen het Programma Gecombineerde Luchtwassystemen (PGL) uit. Het doel van het PGL is de vermindering van de uitstoot van ammoniak, fijnstof en geurhinder in de intensieve veehouderij. De eisen die de maatschappij en wetgeving hieraan stellen, worden steeds strenger. Het PGL moet de introductie en ontwikkeling van gecombineerde luchtwassystemen door middel van onderzoek, demonstraties en investeringsregelingen bevorderen.

Voor ondernemers die het totale subsidiebedrag van €1,3 miljoen niet zo hoog vinden, stelt het PGL een grote markt in het vooruitzicht. Volgens het PGL heeft de Nederlandse veehouderij tussen de €400 miljoen en €1,2 miljard aan luchtreinigingstechniek nodig.

Alle bedrijven die in staat zijn een luchtreinigingssysteem te ontwikkelen en te verbeteren, kunnen meedoen. Ook buitenlandse bedrijven en samenwerkingsverbanden kunnen meedingen. Beoordeling geschiedt volgens criteria van het Small Business Innovation Research Program (SBIR). Voorstellen indienen kan nog tot 11 april 2008. Geïnteresseerden kunnen een informatiebijeenkomst bezoeken op 28 februari 2008 van 14.00 tot 15.30 uur.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘luchtwassers’

Meer informatie SenterNovem over het Programma Gecombineerde Luchtwassystemen en de subsidieregeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.