Home

Achtergrond

Subsidie leergang ondernemen laanboomsector

De provincie Gelderland kent de leergang ondernemersvaardigheden voor laanboomkwekers uit de regio Opheusden een subsidie toe van 10.000 euro.

De leergang is ontwikkeld door de Kamer van Koophandel in samenwerking met het Laanboompact Opheusden. Doel is het ondernemerschap in de laanboomteelt te bevorderen, om daarmee de sector te versterken en verder te ontwikkelen.

Gedeputeerde Harry Keereweer legt uit waarom de provincie de leergang ondersteunt: „De eisen die de markt en maatschappij stellen aan telers en ondernemers stijgen, en de complexiteit van hun bedrijfsvoering neemt steeds meer toe. Moderne telers moeten een kwalitatief hoogwaardig product op de markt kunnen zetten en daarnaast in staat zijn om strategische ondernemersbeslissingen te nemen.”

De subsidie komt uit het tuinbouwprogramma Betuwse Bloem van de provincie Gelderland. De leergang is inmiddels gestart en vindt plaats op camping De Unie in Opheusden. De leergang ondernemersvaardigheden is vooral gericht op jonge laanboomkwekers, maar ook ervaren ondernemers die hun ondernemerskwaliteiten en bedrijfsstrategie willen verbeteren, kunnen instappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.