Home

Achtergrond 275 x bekeken

Sterke daling aantal glastuinbouwbedrijven

Het aantal bedrijven met glastuinbouw is vorig jaar met bijna 600 gedaald.

In dat jaar waren 7.800 ondernemers actief in de glastuinbouw. Maar sinds vorig jaar zijn dat er 600 minder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Voorburg.

Tien jaar geleden telde Nederland nog ruim 12.000 glastuinbouwbedrijven. Dit is bijna 4.500 meer dan vorig jaar. De daling, zo meldt het CBS, is het grootste in Zuid-Holland. In deze provincie daalde het aandeel glastuinbouwbedrijven in tien jaar tijd van 49 naar 43 procent.

Tegenover de forse daling van het aantal glastuinbouwbedrijven staat een sterk stijgende glasoppervlakte per ondernemer. In tien jaar tijd steeg de gemiddelde oppervlakte van 0,8 hectare naar 1,3 hectare in 2007.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.