Home

Achtergrond 149 x bekeken

Steeds meer mensen zoeken inzicht in uitgaven

Steeds meer mensen zoeken inzicht in hun bestedingspatroon. Dat concludeert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Het aantal mensen dat via internet advies zoekt op de site van de organisatie is in een jaar tijd van vierhonderd naar vijfhonderd per dag toegenomen, een groei van 25 procent, zo maakt de organisatie bekend.

Het publiek kan al enige tijd op de website van het Nibud een Persoonlijk Budgetadvies krijgen. Bezoekers van de site kunnen onder andere hun eigen uitgaven vergelijken met anderen en afzetten tegen een gemiddeld bestedingspatroon.

Dat er meer advies wordt gevraagd, wil niet zeggen dat mensen het krapper hebben. ”Die conclusie kunnen we niet trekken want dat hebben we niet onderzocht,” aldus een woordvoerster van het Nibud. ”Wel is duidelijk dat mensen meer houvast zoeken.”

Vandaag voegde de organisatie een nieuwe dienst aan de site toe waarmee het energieverbuik en het bijbehorende energielabel van een woning kan worden berekend. Verder kan inzicht worden verkregen in de kosten om de energielasten te drukken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.