Home

Achtergrond 189 x bekeken

Sportende vrouw is positiever over zichzelf

Ook al houden vooral Engelse vrouwen niet van sporten omdat ze dan te veel zweten, de meeste Europese vrouwen zeggen door sport een positiever zelfbeeld te krijgen.

Driekwart van de Nederlandse vrouwen zegt zelfs dat sporten ze emotioneel sterker maakt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder meer dan 10.000 vrouwen tussen de 16 en 30 jaar.

Zeker 3.500 vrouwen vinden dat sporten grote invloed kan hebben op succes in het leven. "Het versterkt de trots en eigenwaarde'', stellen de vrouwen. Toch is de allerbelangrijkste reden om te sporten de algehele gezondheid.

"Afgezet tegen jonge vrouwen die niet bewegen, hebben vrouwen die dat wel doen beduidend vaker het gevoel succesvol te zijn (77 procent) en dat ze de wereld kunnen veroveren (41 procent). Daarbij heeft de groep sportende jonge vrouwen veel meer zelfvertrouwen (77 procent) en gevoel van eigenwaarde en zijn de vrouwen vaker trots op wie ze zijn. Daarbij beweert twee derde van deze vrouwen dat sport van grote invloed kan zijn op hun succes in het leven, bijvoorbeeld op hun carrière (68 procent)'', constateren de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.