Home

Achtergrond

Spanning stijgt bij slachtvee

De opschorting van de import van Braziliaans rundvlees mist z’n uitwerking niet op de prijsvorming in Nederland. Berichten in diverse media in binnen- en buitenland dat de vleesprijs hierdoor fors omhoog zullen gaan mogen dan wel met een korreltje zout worden genomen, maar hebben toch invloed op de psychologie van de markt. Koeien kwamen minder makkelijk los voor de slacht, waar dat toch al moeizaam ging omdat er gewoon weinig vervanging van melkvee plaatsvindt.

Aan de vraagzijde is het beeld minder helder. Inschattingen lopen uiteen van ‘weinig voorraden, goede vraag’, tot ‘de nood is niet zo hoog, er is wat in het voren geslacht.

Het is koffiedik kijken hoe het nieuwe evenwicht in de markt komt te liggen, maar rundvlees zal in ieder geval langere tijd wat duurder worden betaald.

Prognose:

licht stijgende prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.