Home

Achtergrond

Spannende strijd wacht in Wisconsin

De voorverkiezingen van dinsdag in de Amerikaanse staat Wisconsin lijken toch spannend te worden.

De Democratische kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton geven elkaar weinig toe. De senator uit Illinois heeft in de peilingen evenwel een lichte voorsprong op zijn rivale uit New York.

De verschillen zijn klein en het aantal zwevende kiezers in de noordelijke staat is behoorlijk groot. Het kan morgen nog alle kanten op, stelde de krant Milwaukee Journal Sentinel dit weekeinde. Obama heeft wel een stapje voor op de presidentskandidaten aan Democratische maar ook aan Republikeinse zijde. Hij besteedt twee keer zoveel geld aan reclames als alle andere kandidaten bij elkaar.

Volgens experts in Wisconsin zal de doorsnee televisiekijker in het zuidoosten van de staat circa dertig keer een spotje van Obama te zien krijgen voor de verkiezingen. Clinton wordt in dezelfde periode ongeveer tien keer voorgeschoteld in de dichtstbevolkte regio van de staat.

"Ik denk dat hij voor een knock-out klap gaat'', aldus professor Ken Goldstein van de University of Wisconsin-Madison in de Milwaukee Journal Sentinel. "Een grote overwinning voor Barack Obama hier in Wisconsin kan echt belangrijk zijn. Aan de andere kant begint het hele feest opnieuw als Hillary Clinton wint of heel dichtbij blijft.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.