Home

Achtergrond 155 x bekeken

Sneeuwchaos in Griekenland en Turkije

Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland en in grote delen van Turkije tot chaotische taferelen en overlast geleid.

De Griekse hoofdstad Athene was vanochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt, waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.

Trams en bussen rijden niet meer. Het vliegveld van de Griekse hoofdstad was grotendeels dicht. Landingen en starts hadden zondagavond niet meer plaats. In opdracht van de autoriteiten blijven alle scholen in en rond de hoofdstad vandaag dicht. In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.

Ook Turkije zucht onder zware sneeuwval. Honderden scholen verspreid door het land zijn gesloten, het transport is vrijwel tot stilstand gekomen en de wegen staan vol met mensen die hun bestemming niet kunnen bereiken en wachten op hulp.

In grote delen van Turkije is zware sneeuwval in de winter normaal. In het oosten zijn vele dorpen al weken van de buitenwereld afgesloten. In westelijke en zuidelijke steden is het pak sneeuw, dat zondag begon te vallen, minder gebruikelijk: in het onder Nederlanders populaire vakantieoord Antalya was bijvoorbeeld al vijftien jaar geen vlokje gevallen. Volgens meteorologen houden de problemen nog zeker tot het eind van de week aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.