Home

Achtergrond

Smogalarm vlaanderen voorbij

Met de komst van meer wind is het smogalarm in Vlaanderen voorbij.

De verkeersborden met waarschuwingen voor smog zijn vanochtend op de snelwegen in Vlaanderen omgedraaid, zo meldde de omroep VRT. De verlaging van de maximumsnelheid is nu niet meer nodig.

De verkeersborden leidden tot commotie omdat de politierechter in Gent oordeelde dinsdag dat de tamelijk nieuwe borden niet wettig zijn. "Smog is niet gereglementeerd en dus zijn de boetes bij overtredingen niet wettelijk'', beweerde rechter Eric Verstuyft.

Onzin, reageerde de federale minister van Justitie Jo Vandeurzen. De borden zijn wettig, wie geflitst wordt, moet de boete gewoon betalen, aldus Vandeurzen. De politie in Brussel flitste gisteren bijna 1500 automobilisten die zich niet aan de 'smogsnelheid' hielden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.