Home

Achtergrond

Slotervaartziekenhuis wil toch vrijwilligers

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam wil toch blijven werken met vrijwilligers.

Vorige week bleek nog dat het hospitaal alle 45 onbezoldigde medewerkers op straat had gezet. Volgens een zegsman was het nooit de intentie om niet meer met vrijwilligers te werken, zei hij vandaag.

"We hebben alleen het contract met de Unie van Vrijwilligers opgezegd, waar al onze vrijwilligers vandaan kwamen. We willen nu alternatieven bedenken om vrijwilligers in te zetten waar mogelijk en zelf onze eisen stellen.'' Het ziekenhuis denkt dan aan werkzaamheden in de patiëntenbibliotheek of het bezorgen van bloemen en kaarten. "We willen ze niet meer achter de balie. Daar gaan we personeel voor aannemen.''

Voor hoeveel onbetaalde krachten het Slotervaartziekenhuis straks plaats heeft, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Volgens hem heeft het oude bestuur van het hospitaal het nagelaten een goed vrijwilligersbeleid op te zetten. "We willen nu kijken waaraan ze moeten voldoen en of we ze kunnen opleiden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.